Dostosuj: A

7.11.2023

 

7.11.2023

wtorek

Ogólna

 

Lekkostrawna

 

Cukrzycowa

 

Wątrobowa

Cukrzyca

Wątrobowa

 

DMDZ

DMDZ bezmleczna

śniadanie

Kasza kukurydziana  na mleku 400ml

polędwica sopocka 50g

pomidor  50g                 

chleb pszenno-żytni 110g

masło roślinne 15g

herbata   250ml

 

Kasza kukurydziana  na mleku 400ml

polędwica sopocka 50g

pomidor  50g                    

bułka pszenna 100g

masło roślinne 15g

herbata  250ml                          

 

Kasza kukurydziana  na mleku 400ml

polędwica sopocka 50g

pomidor  50g                       

chleb razowy 100g

masło roślinne 15g

herbata   b/cukru 250ml

II śniadanie:

andruty 20g

Kasza kukurydziana  na mleku 400ml

polędwica sopocka 50g

pomidor  50g                                       

bułka pszenna 100g

masło roślinne 15g

  herbata  250ml

Kasza kukurydziana  na mleku 400ml

polędwica sopocka 50g

pomidor  50g                                                                   

bułka pszenna 100g

masło roślinne 15g

 herbata   b/cukru 250ml

Kasza kukurydziana  na mleku 400ml 

polędwica sopocka 50g

pomidor  50g                        

bułka pszenna 100g

masło  15g

herbata  250ml 

II śniadanie:

andruty 20g

polędwica sopocka 50g

pomidor 50g              

bułka pszenna 100g

masło ekstra 15g

herbata  250ml 

II śniadanie:

andruty 20g

Składy:

kasza kukurydziana na mleku: woda , mleko w proszku, kasza kukurydziana

Polędwica sopocka: wędzonka wieprzowa wysokowydajna z wodą dodaną, schab wędzony parzony z dodatkiem białka sojowego, sól, stabilizator, izolat białka sojowego, substancja zagęszczająca, wzmacniacz smaku, glukoza, białko wieprzowe, przeciwutleniacz, substancja konserwująca, regulator kwasowości

chleb pszenno- żytni:mąka żytnia(zboża zawierające gluten), woda,mąka pszenna(zboża zawierające gluten), zakwas naturalny, drożdże, sól     Bułka pszenna: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), woda, drożdże, sól 

Chleb razowy: woda, mąka razowa (zboża zawierające gluten), mieszanka piekarnicza(zboża zawierające gluten), drożdże, zaciemniacz słodowy ( zboża zawierające gluten), sól

masło roślinne:oleje roślinne (słonecznikowy - 24%, rzepakowy), tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy), woda, serwatka w proszku (z mleka), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), sól (0,15%), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, witaminy (A, D), barwnik (karoteny)   herbata z : woda, cukier, herbata ekspresowa  

andruty: Mąka pszenna (zboża zawierające gluten), cukier, olej rzepakowy

obiad

Zupa pietruszkowa z lanym ciastem 400ml

kotlet mielony smażony 100g

ziemniaki 200g

surówka z ogórka kiszonego 120g

kompot 250ml

Zupa pietruszkowa z lanym ciastem 400ml

pulpet wieprzowy pieczony 100g w sosie chrzanowym 50g

ziemniaki 200g

buraczki gotowane 120g

kompot 250ml

Zupa pietruszkowa z lanym ciastem 400ml

pulpet wieprzowy pieczony 100g w sosie chrzanowym 50g

ziemniaki 200g

surówka z ogórka kiszonego 120g

kompot b/cukru250ml podwieczorek

kefir naturalny 200ml

Zupa pietruszkowa z lanym ciastem 400ml

pulpet wieprzowy pieczony 100g w sosie chrzanowym 50g

ziemniaki 200g

buraczki gotowane 120g

kompot 250ml

Zupa pietruszkowa z lanym ciastem 400ml

pulpet wieprzowy pieczony 100g w sosie chrzanowym 50g

ziemniaki 200g

buraczki gotowane 120g

kompot b/cukru 250ml

Zupa pietruszkowa z lanym ciastem 400ml

pulpet wieprzowy pieczony 100g w sosie chrzanowym 50g

ziemniaki 200g

buraczki gotowane 120g

kompot 250ml

 podwieczorek

 soczek 200ml

Zupa pietruszkowa z lanym ciastem 400ml

pulpet wieprzowy pieczony 100g w sosie chrzanowym 50g

ziemniaki 200g

buraczki gotowane 120g

kompot 250ml

 podwieczorek

soczek 200ml

Składy:

Zupa  pietruszkowa z lanym ciastem; warzywko, ziemniaki, , marchew, pietruszka, seler ,zacierki (jaja,mąka pszenna(zboża zawierające gluten)) pieprz sól, koper, natka

kotlet mielony:  szynka b/k  100g, jaja, mąka pszenna,(zboża zawierające gluten), olej rzepakowy, sól, pieprz

pulpety w sosie chrzanowym : szynka b/k, bułka pszenna(zboża zawierające gluten)), jaja, mąka pszenna,(zboża zawierające gluten)) chrzan, olej rzepakowy, koper

surówka z ogórka kiszonego: ogórki kiszone, olej rzepakowy, sól

buraczki gotowane: buraki gotowane, masło roślinne(mleko), mąka pszenna(zboża zawierające zboża zawierające gluten),, sól, pieprz, kwasek cytrynowy

kefir naturalny:mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L. acidophilus i Bifidobacterium lactis   kompot: woda,  jabłka, sok malinowy, cukier 

kolacja

Ser żółty 50g

 sałata +  rzodkiewka 50g

chleb pszenno-żytni 110g

masło roślinne 15g

herbata   250ml

Szynka z indyka 50g

sałata +  rzodkiewka 50g                                           

bułka pszenna 100g

masło  roślinne 15g

herbata  250ml

 Szynka z indyka 50g 

sałata +  rzodkiewka 50g                                  

chleb razowy  100g

masło  roślinne 15g

herbata b/cukru 250ml

Szynka z indyka 50g 

sałata +  rzodkiewka 50g                                             

bułka pszenna 100g

masło roślinne 15g

herbata  250ml

Szynka z indyka 50g

sałata +  rzodkiewka 50g                                                 

bułka pszenna 100g

masło  roślinne15g

herbata  b/cukru 250ml

Polędwica sopocka 50g

sałata +  rzodkiewka 50g

bułka pszenna 100g

masło  ekstra 15g

herbata  250ml

Polędwica sopocka 50g

sałata +  rzodkiewka 50g

bułka pszenna 100g

masło roślinne 15g

herbata  250ml

Składy:

Ser żółty: mleko, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia, barwnik: annato

szynka z indyka:mięso drobiowe 63% (w tym: filet z piersi kurczaka 57%, filet z piersi indyka 6%), woda, skrobia modyfikowana, sól, substancje zagęszczające: karagen, guma ksantanowa, cukier, maltodekstryna, dekstroza, błonnik cytrusowy, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany, difosforany, przyprawy, aromaty i ekstrakty przypraw (zawierają gorczycę), wzmacniacze smaku: E621, E635, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, barwnik: karminy, białko kolagenowe (wieprzowe), hydrolizat białkowy z kukurydzy, ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Możliwa obecność: mleka (łącznie z laktozą), gorczycyzboża zawierające glutenu.

chleb pszenno- żytni:mąka żytnia(zboża zawierające gluten), woda,mąka pszenna(zboża zawierające gluten), zakwas naturalny, drożdże, sól     Bułka pszenna: mąka pszenna(zboża zawierające gluten), woda, drożdże, sól 

Chleb razowy: woda, mąka razowa (zboża zawierające gluten), mieszanka piekarnicza(zboża zawierające gluten), drożdże, zaciemniacz słodowy ( zboża zawierające gluten), sól

masło roślinne:oleje roślinne (słonecznikowy - 24%, rzepakowy), tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy), woda, serwatka w proszku (z mleka), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), sól (0,15%), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, witaminy (A, D), barwnik (karoteny)  herbata : woda, cukier, herbata ekspresowa