2.11.23
2.11.2023 czwartek |
Dieta podstawowa |
Dieta łatwostrawna |
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów |
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu |
Dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu i latwoprzyswajalnych węglowodanów |
Dieta łatwostrawna pediatryczna |
Dieta łatwostrawna pediatryczna bezmleczna |
|
Śniadanie |
Zacierki na mleku 400ml ser żółty 50g pomidor 50g chleb pszenno-żytni 110g masło roślinne 15g herbata 250ml |
Zacierki na mleku 400ml szynka wojskowa 50g pomidor 50g bułka pszenna 100g masło roślinne 15g herbata 250ml |
Zacierki na mleku 400ml szynka wojskowa 50g pomidor 50g chleb razowy 100g masło roślinne 15g herbata b/cukru 250ml II śniadanie: andruty 20g |
Zacierki na mleku 400ml szynka wojskowa 50g pomidor 50g bułka pszenna 100g masło roślinne 15g herbata 250ml |
Zacierki na mleku 400ml szynka wojskowa 50g pomidor 50g bułka pszenna 100g masło roślinne 15g herbata b/cukru 250ml |
Zacierki na mleku 400ml szynka wojskowa 50g pomidor 50g bułka pszenna 100g masło 15g herbata 250ml II śniadanie: andruty 20g |
szynka wojskowa 50g pomidor 50g bułka pszenna 100g masło ekstra 15g herbata 250ml II śniadanie: andruty 20g |
|
Składy: zacierki na mleku: woda , mleko w proszku, zacierki(zboża zawierające gluten, jaja) Ser żółty: mleko, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia, barwnik: annato Szynka wojskowa:mięso wieprzowe z szynki, woda, sól, skrobia ziemniaczana, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany difosforany, karagen, glukoza, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, cukier, hydrolizat białkowy kukurydziany, aromaty (zawierają soję), hemoglobina wieprzowa, substancja konserwująca: azotyn sodu. Możliwa obecność: zbóż zawierających zboża zawierające gluten, selera, gorczycy, soi, mleka
chleb pszenno- żytni:mąka żytnia(gluten), woda, mąka pszenna(gluten), zakwas naturalny, drożdże, sól Bułka pszenna: mąka pszenna(gluten), woda, drożdże, sól Chleb razowy: woda, mąka razowa (gluten), mieszanka piekarnicza(gluten), drożdże, zaciemniacz słodowy ( gluten), sól masło roślinne:oleje roślinne (słonecznikowy - 24%, rzepakowy), tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy), woda, serwatka w proszku (z mleka), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), sól (0,15%), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, witaminy (A, D), barwnik (karoteny) herbata : woda, cukier, herbata ekspresowa andruty: Mąka pszenna (zboża zawierające gluten), cukier, olej rzepakowy |
||||||||
obiad |
Zupa grochowa 400ml kluski ślaśkie 200g sos z wątróbki 100g surówka z kapusty pekinskiej 120g kompot 250ml |
Krupnik ryżowy 400ml pulpet wieprzowy 100g w sosie chrzanowym 50g kasza jęczmienna 200g bukiet warzyw 120g kompot 250ml |
Krupnik ryżowy 400ml pulpet wieprzowy 100g w sosie chrzanowym 50g kasza jęczmienna 200g surówka z kapusty pekinskiej 120g kompot b/cukru250ml podwieczorek jabłko pieczone 1szt |
Krupnik ryżowy 400ml pulpet wieprzowy 100g w sosie chrzanowym 50g ziemniaki 200g bukiet warzyw 120g kompot 250ml |
Krupnik ryżowy 400ml pulpet wieprzowy 100g w sosie chrzanowym 50g ziemniaki 200g bukiet warzyw 120g kompot b/cukru 250ml |
Krupnik ryżowy 400ml pulpet wieprzowy 100g w sosie chrzanowym 50g ziemniaki 200g bukiet warzyw 120g kompot 250ml podwieczorek mus owocowy 100g |
Krupnik ryżowy 400ml pulpet wieprzowy 100g w sosie chrzanowym 50g ziemniaki 200g bukiet warzyw 120g kompot 250ml podwieczorek
mus owocowy 100g |
|
Składy: krupnik ryżowy: warzywko, ziemniaki, ryż biały, marchew, pietruszka, ,seler,, pieprz sól, koper, natka zupa grochowa:warzywko, ziemniaki, groch, marchew, pietruszka, seler, mąka pszenna(zboża zawierające gluten),, sól, koper, pieprz, natka
sos z wątróbki: wątroba wieprzowa, mąka pszenna(zboża zawierające gluten) olej roślinny, sól, pieprz kluski śląskie: ziemniaki, mąka pszenna,(zboża zawierające gluten) jaja, sól pulpety wieprzowe w sosie chrzanowym: szynka b/k, bułka pszenna (zboża zawierające gluten),, jaja, mąka pszenna,(zboża zawierające gluten) olej rzepakowy, chrzan sól bukiet warzyw: marchew, fasolka szp, masło roślinne(mleko), mąka pszenna(zboża zawierające gluten),, sól surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka: kapusta pekińska, marchew, jabłko, olej rzepakowy, sól kompot: woda, jabłka, sok malinowy, cukier mus owocowy: przeciery: jabłkowy (50 %), bananowy (30 %), z kiwi (20 %) witamina C |
||||||||
Kolacja |
Pasta z fasoli z ogórkiem kiszonym 50g chleb pszenno-żytni 110g masło roślinne 15g herbata 250ml |
Szynkowa kanapkowa 50g sałata 20g bułka pszenna 100g masło roślinne 15g herbata 250ml |
Pasta z fasoli z ogórkiem kiszonym 50g chleb razowy 100g masło roślinne 15g herbata b/cukru 250ml |
Szynka wieprzowa 50g sałata 20g bułka pszenna 100g masło roślinne 15g herbata 250ml |
Szynka wieprzowa 50g sałata 20g bułka pszenna 100g masło roślinne 15g herbata b/cukru 250ml |
Szynka wieprzowa 50g sałata 20g bułka pszenna 100g masło 15g herbata 250ml |
Szynka wieprzowa 50g sałata 20g bułka pszenna 100g masło ekstra 15g herbata 250ml |
|
Składy: pasta z fasoli:fasola Jaś, jabłko, cebula, sól szynkowa kanapkowa: mięso wieprzowe (74 %), woda, sól spożywcza, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany, polifosforany, substancja zagęszczająca: karagen, przyprawy, ekstrakty przypraw, glukoza, cukier, aromaty, regulator kwasowości: cytrynian sodu, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: E250; produkt może zawierać: zboża zawierające zboża zawierające gluten, jaja, białka mleka (z laktozą), orzeszki ziemne, , gorczycę, sezam
chleb pszenno- żytni:mąka żytnia(gluten), woda, mąka pszenna(gluten), zakwas naturalny, drożdże, sól Bułka pszenna: mąka pszenna(gluten), woda, drożdże, sól Chleb razowy: woda, mąka razowa (gluten), mieszanka piekarnicza(gluten), drożdże, zaciemniacz słodowy ( gluten), sól masło roślinne:oleje roślinne (słonecznikowy - 24%, rzepakowy), tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy), woda, serwatka w proszku (z mleka), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), sól (0,15%), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, witaminy (A, D), barwnik (karoteny) herbata : woda, cukier, herbata ekspresowa |
||||||||
Wartości odżywcze dla diety podstawowej: |
Wartość energetyczna 2181 kcal Białko ogółem 82.12 g Tłuszcz 73.76 g Węglowodany ogółem 306.10 g Błonnik pokarmowy 23.79 g Sód 3980.56 mg Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem 21.74 g Glukoza 3.61 g Fruktoza 5.23 g Sacharoza 22.31 g Laktoza 15.59 g |